Un deliciu cremos care este începutul perfect pentru orice zi a săptămânii, cu pâine proaspătă și legume crocante. Nu-i așa că și tu te-ai gândit imediat la un pate de ciuperci divin?
Iată o rețetă simplă, dar delicioasă:
Ingrediente
- 500 g ciuperci champignon brune
- 1 ceapă roșie
- 3 căței de usturoi
- 60 g nuci
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 linguriță de cimbrișor
- ½ linguriță de nucșoară
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Înmuiem nucile în apă caldă timp de o oră sau două.
Curățăm și tăiem ciupercile, ceapa și usturoiul.
Călim ceapa într-o tigaie cu puțin ulei, apoi adăugăm usturoiul și ciupercile. Amestecăm din când în când și lăsăm să se gătească până se evaporă apa de la ciuperci. Asezonăm cu sare și piper după gust.
Punem amestecul de ciuperci într-un robot de bucătărie împreună cu nucile, pătrunjelul și celelalte condimente și tocăm până obținem consistența dorită.