Pe lângă faptul că ciupercile sunt foarte potrivite pentru a face gustări sățioase și gustoase pentru un organism în curs de dezvoltare, există și foarte multe povești interesante asociate cu acestea. De aceea am lansat Școala de ciuperci odată cu începutul anului școlar, pentru a le prezenta acestea pentru voi!
La Boglar Champ, cultivăm pleurotus și champignon, cele mai răspândite două ciuperci din lume. În prima parte (link) am scris despre pleurotus și despre ciuperci în general, aici am adunat câteva fapte interesante despre ciuperca champignon:
genul Agaricus include o mare varietate de ciuperci, denumirea latină a champinionului pe care o cultivăm și noi, este: Agaricus bisporus (champignon cu doi spori);
adjectivul englezesc „ciupercă de trotuar” al gustoasei ciuperci champignon (Agaricus bitorquis) nu este o coincidență, deoarece poate izbucni la suprafață cu atâta forță încât nici măcar drumul asfaltat nu o poate opri;
cele mai comune specii sălbatice sunt Agaricus campestris (de grădină) și Agaricus arvensis (de marginea pădurii);
mai sunt și champignoane otrăvitoare, de exemplu champignonul sulfuros, agaricus phaeolepidotusul sau agaricus moelleri, au miros și gust neplăcut, iar consumul lor provoacă vărsături și diaree;
Champignonul (adică Arpagicul) este o sursă excelentă de seleniu, vitamine B2, B3, B5, cupru, potasiu și fosfor.
Apropo, ciupercile sunt un pilon important al alimentației noastre, deoarece sunt o hrană extrem de sănătoasă, bogată în nutrienți valoroși și diversă, care poate fi o alegere foarte bună pentru cei care vor să slăbească. Puteți citi mai multe despre acest subiect aici, și veți obține chiar și o rețetă: încercați capete de champignoane umplute cu brânză de oaie! În acest articol am adunat câteva concepții greșite despre ciuperci pe care toată lumea ar trebui să le cunoască.