Nutritivă, simplă și delicioasă: această rețetă de ciuperci pleurotus poate fi folosită ca garnitură dar și ca fel principal. Smântâna și brânza de capră nu fac decât să pună și mai bine în valoare aroma specială de stridii a ciupercilor pleurotus.
Ingrediente:
- 600 g ciuperci pleurotus
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- ½ lingură mică de ardei chili
- sare, piper, cimbru, busuioc după gust
- 1 dl vin alb
- 1,5 dl smântână pentru gătit
- 100 g brânză de capră
- câteva fire de oregano proaspăt
- puțin ulei de măsline
Mod de preparare:
Curățăm, spălăm și tăiem ciupercile pleurotus în fâșii. Tocăm mărunt ceapa, călim în ulei de măsline, adaugăm ciupercile pleurotus, condimentele și lăsăm la înăbușit în tigaia acoperită cu capac. Când ciupercile devin moi, turnăm vinul alb, adăugăm usturoiul tocat și le amestecăm la foc mic până când se evaporă zeama, apoi turnăm smântâna, le amestecăm și luăm de pe foc. Fărâmițăm brânza de capră și cimbrișorul deasupra în momentul servirii.
Se servește cu tagliatelle, fusilli, penne sau chiar cu spaghete. Rețeta poate fi îmbogățită cu legume, de exemplu cu dovleac, dovlecel, roșii sau diferite tipuri de ardei.
Sfat: dacă dorim să transformăm această rețetă într-una vegană, putem folosi smântână vegetală din nuci de caju în locul smântânii pentru gătit, sau tofu în loc de brânză de capră!