Deși există un anumit farmec în a face grătar în aer liber și a prăji cele mai bune preparate la fața locului, de 1 Mai, Ziua Muncii și a Muncitorilor, ai putea la fel de bine să te și relaxezi.
De ce ai nevoie? Un coș mare de picnic plin de bunătăți, câteva pături, poate un hamac, cărți bune, jucării pentru aer liber și un loc ideal pentru a te relaxa departe de zgomotul lumii!
Ce trebuie să conțină coșul de picnic?
În primul rând, cele mai importante sunt vitaminele! Într-un loc accesibil al coșului, trebuie să avem fructe și legume curățate, tăiate și așezate în cutii separate pentru ca participanții la picnic să poată alege cu ajutorul furculiței. Dacă este posibil, să optăm pentru fructe și legume cultivate local: mere, pere, nuci, morcovi, țelină, gulii, ceapă, ardei verde, roșii, varză.
Să luăm cu noi cel puțin un litru și jumătate de băutură de persoană: apa pură este cea mai bună, dar un picnic clasic este de neconceput fără un termos de ceai cu lămâie, așa că nu trebuie să uităm nici de acesta.
În ceea ce privește felurile principale, să pregătim sandvișuri de diferite mărimi și umpluturi, astfel încât participanții la excursie să aibă suficient din fiecare tip. Să nu ne limităm doar la sandvișurile cu brânză și salam sau la pateul de ficat: să îndrăznim să încercăm creme pentru sandviș noi și gustoase, cum ar fi următoarele versiuni sănătoase și fără carne!
Crema de ciuperci de casă
este excelentă cu pâine prăjită sau cu chifle proaspete. Nu este potrivită doar pentru picnicul de 1 Mai, ci este o alegere perfectă și pentru prânzurile, gustările sau cinele din timpul săptămânii.
Acest pateu pentru sandviș fără carne este și mai special,
pentru că conține nuci și nucșoară pe lângă ciupercile champignon. Pateul picant de ciuperci cu pâine proaspătă și legume crocante va fi în mod sigur mâncarea care va avea cel mai mare succes la picnicul de 1 Mai.
Ne plac chiftelele?
Hai să facem chiftele cu o zi înainte de picnic, nu doar cu carne, ci și fără! Avantajul chifteluțelor cu ciuperci este că îngrașă mai puțin decât cele cu carne și sunt și mult mai sănătoase. Mai ales când sunt combinate cu fructe deshidratate!
Următoarea noastră rețetă poate fi un excelent desert de 1 Mai:
o plăcintă cu brânză și ciuperci, sățioasă și delicioasă. Putem să o preparăm cu o seară înainte sau în dimineața picnicului din champignon alb. Nu strică dacă luăm cu noi tăiată felii, într-o cutie pentru tort, fiindcă are într-adevăr gustul unui tort adevărat. Trebuie să fim pregătiți ca însoțitorii noștri nu vor mânca numai o felie, trebuie să fie servită doar ca desert după ce toată lumea este în mare parte sătulă. Sau să pregătim o porție mai mare de la început!
Dacă nu vrem să ne complicăm cu cutii de tort, nu am vrea să ducem farfurii la picnic și preferăm, din motive practice mâncarea care poate fi ținută în mână și mâncată dintr-o dată, atunci putem coace brioșe în loc de plăcinte.
Briose cu ciuperci rapid de preparat:
Un mare avantaj este că se coc într-un sfert de oră, iar prepararea lor este mult mai simplă decât rețetele anterioare.
În funcție de numărul de persoane participante la picnic, putem decide să coacem o porție dublă sau nu. Brioșele sunt oricum greu de rezistat, chiar dacă sunt făcute cu ciuperci champignon, fulgi de ovăz și sare de Himalaya!
Dacă plănuiți un picnic, este bine să cunoașteți legile în vigoare. Este interzis să aruncați gunoaie; deșeurile trebuie colectate separat și aruncate numai în zonele desemnate (dacă nu vedeți un coș de gunoi, luați gunoiul acasă); zona trebuie lăsată exact așa cum era înainte de picnic; focul poate fi aprins numai în zonele desemnate; parcarea este permisă numai în zonele de parcare amenajate; este interzisă spălarea vaselor în râuri și lacuri; iar hrănirea animalelor sălbatice este strict interzisă.