Luna mai marchează începutul sezonului grătarelor, când vremea se încălzește suficient de mult pentru ca tu să-ți petreci zilele de weekend în aer liber alături de prieteni și familie până seara devreme. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să creezi atmosfera perfectă, să creezi gustări delicioase pentru cei dragi și să faci ca aceste ocazii să fie cu adevărat de neuitat.
1. Uneltele pentru grătar sunt mai importante decât crezi.
Grătarul este accesoriul aproape indispensabil pentru un grill party și este recomandat să alegi varianta cu cărbuni. Procură-ți din timp cantitatea potrivită de cărbune și pregătește boluri, farfurii și tăvi metalice atât pentru marinare, cât și pentru servire. În plus, să ai la îndemână mai multe furculițe cu mâner lung, spatule și clești, astfel încât să poți folosi instrumentele potrivite pentru a așeza bunătățile de pe grătar pe farfurii, iar pentru maestrul grătarului să ai un șorț.
2. Timpul pentru a pregăti cele necesare.
În dimineața grătarului, pregătește ingredientele: marinează carnea, pregătește garniturile, salatele și sosurile planificate. Grilajul grătarului trebuie să fie fierbinte, iar cărbunii trebuie să fie aprinși uniform pentru a asigura cel mai bun rezultat posibil. Așadar, aprinde grătarul înainte de sosirea invitaților, astfel încât, atunci când a sosit toată lumea, să puteți începe imediat prepararea mâncărurilor
3. Cantitatea și calitatea potrivită de băuturi pentru toată lumea.
Hidratarea este întotdeauna importantă, iar dacă plănuiești o petrecere în aer liber cu multă mișcare, asigură-te că ai la dispoziție multă apă plată, deoarece aceasta este cea mai bună modalitate de a potoli setea. Pentru a lărgi gama băuturilor, ia-ți câteva sticle de apă minerală și, mai ales dacă sunt prezenți copii și tineri, mai pregătește cel puțin două tipuri de limonadă! Încearcă să eviți băuturile îndulcite și acidulate! Pe lângă persoanele care consumă alcool, gândește-te și la cei care conduc, este bine dacă ai la îndemână și bere fără alcool.
4. Include neapărat în meniu și ciuperci la grătar.
Devine din ce în ce mai frecvent ca persoane din grupul de prieteni să mănânce mâncăruri vegetariene: fii pregătit, ciupercile și legumele la grătar pot deveni vedetele petrecerii, deoarece mulți dintre oaspeți, fie și din curiozitate, nu vor fi rezista aromelor apetisante. Iată cum să prepari ciuperci perfecte pe grill, și poate lucrul cel mai important: nu este nevoie ca ciupercile să fie prăjite și uscate prea mult, dacă sunt marinate în prealabil, sunt gata în 10-15 minute! Pentru ciupercile pregătite pe grătar, este recomandat să folosești clești în loc de furculițe; un alt sfat bun este ungerea bucăților de ciuperci cu ulei de măsline pentru a preveni lipirea lor de grătar. https://www.boglarchamp.ro/pregatiri-pentru-sezonul-gratarelor-din-ce-si-cum-facem-gratar/ Nu uita să încerci rețeta aceasta delicioasă de champignon cu usturoi și lămâie, care poate fi ușor preparată! Și iată încă trei rețete de ciuperci la grătar, pentru ca meniul petrecerii să devină și mai interesant.
5. Jocuri de societate amuzante și utile.
Un grătar poate dura de la prânz până seara devreme și este aproape sigur că nu veți găti și mânca toată ziua: este bine să aveți la îndemână câteva pachete de cărți, mingi, rachete de badminton și șah. Dacă la petrecere sunt și copii, este bine să aveți pregătite și alte jocuri de societate adecvate vârstei, deoarece sigur vor exista pauze între zbenguieli, alergături sau între două jocuri de-a v-ați ascunselea. În același timp, un grătar în familie poate fi o bună ocazie de a învăța prin joacă. Prăjirea slăninii pe frigare, întoarcerea ciupercilor, a legumelor sau a feliilor de carne pe grătar nu trebuie să fie sarcina unei singure persoane, iar copiii mai mici pot fi implicați în procesul pregătirii și al gătitului dacă pot avea deja singuri grijă de propria lor siguranță fizică. Curățarea grătarului însă ar trebui lăsată în seama adulților.
Distracție plăcută în sezonul grătarelor din 2023!