Pregătește tocinei tradiționale cu ciuperci proaspete! Călește ciupercile cu ceapă și usturoi, apoi servește-le alături de tocineii și smântână sau sos tartar!
Ingrediente:
- 300g ciuperci proaspete (cum ar fi Champignon sau ciuperci brune), feliate
- 1 ceapă de mărime medie, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 2 linguri de ulei de măsline
- 200g tocinei (gata preparat sau făcut în casă)
- sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- smântână sau sos tartar pentru servire
- pătrunjel proaspăt pentru decor
Mod de preparare:
Încălzește o tigaie la foc mediu și adaugă uleiul de măsline. Călește ceapa tocată câteva minute până devine moale.
Adaugă usturoiul zdrobit și ciupercile feliate în tigaie. Călește ciupercile și ceapa la foc mediu, amestecând din când în când, până ciupercile se rumenesc și devin moi, aproximativ 8-10 minute. Condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.
În timp ce ciupercile se gătesc, pregătește tocinei. Dacă folosești tocinei gata preparate, încălzește-i conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă faci tocinei în casă, pregătește-i folosind metoda preferată.
La servire, așază ciupercile călite deasupra tocineilor. Stropește cu smântână sau servește cu sos tartar. Decorează cu pătrunjel proaspăt.