Un mod vesel prin care să ne împrietenim cu ciupercile: să coacem biscuiți în formă de ciupercă împreună cu copiii! Să-i lăsăm să frământe aluatul, să taie ei înșiși formele de ciuperci, să le pună în tava de copt, iar când sunt copți, să le decoreze cu colorant alimentar. Spor la distracție!
Ingrediente:
- 45 dkg făină
- 5 dkg făină de porumb
- 2 linguri de amidon alimentar
- 20 dkg zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 1 pachet de praf de copt
- 1 linguriță aromă de vanilie
- 23 dkg de unt
- 2 ouă
Mod de preparare:
Dacă le preparăm în casă, în tigaie: se topește untul, apoi se adaugă pălăriile de ciuperci spălate și decojite și se prăjesc la foc mare, amestecând contunuu, până când absorb untul din tigaie. Apoi reducem focul și continuăm să mai gătim până când ciupercile lasă zeamă. Le condimentăm cu sare, și le prăjim timp de câteva minute pe foc mare, până când se evaporă cea mai mare parte a lichidului. Reducem din nou focul, adăugăm usturoiul zdrobit, verdeața cimbrișorului și, amestecând, prăjim încă o jumătate de minut, apoi servim până când este fierbinte.
Dacă se prepară la grătar: se pregătește o marinadă din puțină zeamă de lămâie sau oțet, cimbrișor și usturoi pisat, se adaugă sare, se marinează ciupercile, se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră, apoi se prăjesc pe grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sunt gata repejor.