Această rețetă foarte simplă poate fi preparată în aer liber, pe grătar sau în interior, în funcție de vreme. Champignonul se potrivește foarte bine cu cimbrișorul aromat și cu parfum plăcut, condiment ce ajută digestia. Iar usturoiul nu mai are nevoie de nicio prezentare: este un condiment sănătos ce excelează prin proprietățile sale antibacteriene și prin vitaminele pe care le conține.
Ingrediente:
- 0,5 kg champignon
- 50 g unt (dacă le gătești în tigaie)
- 4 căței usturoi
- sare după gust
- 3-4 crenguțe de cimbrișor
Mod de preparare:
Dacă le preparăm în casă, în tigaie: se topește untul, apoi se adaugă pălăriile de ciuperci spălate și decojite și se prăjesc la foc mare, amestecând contunuu, până când absorb untul din tigaie. Apoi reducem focul și continuăm să mai gătim până când ciupercile lasă zeamă. Le condimentăm cu sare, și le prăjim timp de câteva minute pe foc mare, până când se evaporă cea mai mare parte a lichidului. Reducem din nou focul, adăugăm usturoiul zdrobit, verdeața cimbrișorului și, amestecând, prăjim încă o jumătate de minut, apoi servim până când este fierbinte.
Dacă se prepară la grătar: se pregătește o marinadă din puțină zeamă de lămâie sau oțet, cimbrișor și usturoi pisat, se adaugă sare, se marinează ciupercile, se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră, apoi se prăjesc pe grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sunt gata repejor.