Înlocuiește-ți rețeta clasică de chiftele cu aceste chiftele deosebite și savuroase făcute din ciuperci și fructe deshidratate.
Ingrediente
- 500 g ciuperci champignon brune curățate
- 1 cană mică de fructe deshidratate după preferințe
- 2 lingură unt
- 2 lingură ulei
- 1 ou
- 1 cană mălai
- 1 ceapă
- ceapă verde
- 1-2 căței de usturoi
Mod de preparare
Tăiem fructele mărunt și răzuim ceapa, usturoiul și ciupercile.
Prăjim ceapa cu ciupercile într-o lingură de unt timp de câteva minute. Punem sare și piper după gust, apoi transferăm totul într-un castron și, când s-a răcit puțin, adăugăm oul, ceapa verde tocată și cel puțin 3 linguri de mălai pentru a obține o compoziție ușor de format.
Gustăm compoziția și mai condimentăm dacă este necesar, apoi adăugăm fructele uscate (piersici, prune, afine, după preferințe). Modelăm chiftelele și le prăjim într-o tigaie încinsă, în untul rămas amestecat cu ulei. Le prăjim câteva minute până devin aurii și le servim cu garnitura preferată.