Copilul nu mănâncă ciupercile, deși încercăm cu cele mai delicioase și complicate rețete pe care de altfel le adoră toți? Hai să ascundem ciupercile, acest superaliment grozav cu nutrienți importanți pentru un organism tânăr, într-o chiflă simplă, dar grozavă!
Ingrediente
- o jumătate de kilogram de champignon sau pleurotus
- 1-2 bucăți de cartofi fierți
- 1 ceapă roșie
- 1 legatură de pătrunjel
- 1 lingură de maghiran, cimbru și/sau oregano
- 1 ouă
- Sărat la gust
- piper măcinat, după gust
- covrigi
- ulei de măsline
Mod de preparare
Curățați ciupercile și tăiați-le în bucăți mici. Tăiați ceapa, căliți-o cu ulei de măsline, adăugați ciupercile tocate și fierbeți acoperit până se înmoaie. Dacă nu se toacă destul de mărunt, puteți folosi și un mixer. Radeți cartofii fierți, apoi amestecați într-un bol cu oul și cu condimentele, împreună cu amestecul de ciuperci cu ceapă. Dacă ați reușit să obțineți o pastă modelabilă, puteți începe să formați chifteluțele – dacă cumva pasta este prea moale, o puteți îngroșa cu un mic covrig, până ce devine modelabil. Chifteluțele le rostogoliți în pesmet, apoi le coaceți într-o tavă, pe hârtie de copt, până se rumenesc.