Ciorba de burtă este extrem de populară, de aceea am regândit-o și v-am adus această variantă simplă, fără carne, cu ciuperci pleurotus, pentru ca și cei cărora burta nu le face cu ochiul să se poată bucura de această ciorbă.
Ingrediente
- 500 g ciuperci pleurotus
- 1 morcov
- 3-4 căței de usturoi
- 2 ardei iuți
- 1 gogoșar (în oțet)
- puțin ulei
- apă
- sare, piper după gust
- 2 foi de dafin
- 100 ml smântână
- 1 gălbenuș
Mod de preparare
Curățăm și tăiem ciupercile felii, după care le punem să se călească în puțin ulei. Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoarea mică, tocăm usturoiul și ardeii.
Adăugăm morcovii peste ciupercile înmuiate, treptat punem usturoiul, ardeii iuți, gogoșarii și foile de dafin. Lăsăm să se gătească totul amestecând continuu, condimentăm cu sare și piper, și adăugăm suficientă apă pentru a acoperi totul. Punem din oțetul de la gogoșari după gust și aducem ciorba la fierbere.
Separăm oul, amestecăm bine gălbenușul cu smântâna și diluăm cu puțină zeamă, după care turnăm amestecul în ciorbă și lăsăm să mai dea un clocot. Servim ciorba caldă.