Vremea conservelor e în plină desfășurare, rafturile cămarei se umple cu borcane de conserve pline cu tot felul de bunătăți. Pe lângă clasicele murături de legume, castraveți murați, capia, conopidă și altele, această murătură excelentă cu ciuperci cu sigur va arăta bine pe raftul cămarei!
Ingrediente
- 1,5 kg de champignon
- aproximativ 1,5 litri de apă
- 3 dl oțet de vin
- 6 dkg sare
- boabe de piper
- cimbru
- mărar
- hrean
Mod de preparare
Fierbeți ciupercile curățate, spălate, tăiate în bucăți de două degete (de mărimea unei mușcături), în apă cu sare și oțet, timp de 5-10 minute, apoi le scoateți din apa fiartă. Puneți ceapa verde și mărarul în borcanele pregătite, apoi adăugați ciupercile împreună cu câțiva căței de usturoi, boabe de piper negru, sau colorat, și coriandru. Puneți deasupra câteva felii de hrean curățat. Se toarnă apa fiartă sărată, cu oțet peste el pentru a o acoperi, se lasă să se răcească, apoi se sigilează.