Ciupercile picante cu chili și usturoi sunt o mâncare delicioasă, pe gustul iubitorilor de ciuperci care apreciază mâncarea picantă. Se prepară ușor, iar în aproximativ o jumătate de oră avem un prânz sau o cină excelentă.
Ingrediente (pentru 2 porții)
- 220 g ciuperci champignon
- 1 ceapă mare
- 3 linguri de ulei
- 5 căței de usturoi
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță praf de chili
- 1 linguriță fulgi de chili
- sare, după gust
- pătrunjel verde (pentru decor)
Mod de preparare
Într-un blender sau mixer, adăugăm 2 linguri de ulei, usturoiul, sucul de lămâie, praful de chili, fulgii de chili și puțină apă (aprox. 2 linguri) și amestecăm până obținem o pastă omogenă.
Încălzim 1 lingură de ulei într-o tigaie și călim ceapa cu puțină sare până când devine translucidă.
Adăugăm pasta peste ceapă cu puțină apă (aprox. 2 linguri) și sotăm până când mirosul de crud dispare complet (aprox. 5 minute).
Curățăm ciupercile și le feliem pe lungime, apoi le punem în tigaie și le amestecăm bine cu pasta pentru a acoperi ciupercile uniform, după care gătim până când ciupercile devin moi.
Putem adăuga paste fierte sau orez, după care servim mâncarea cu frunze de pătrunjel proaspăt deasupra.