Avem vești bune pentru toți cei care, asemenea nouă, nu se plictisesc niciodată de savoarea inegalabilă a ciupercilor la grătar: v-am adus nu una, ci trei rețete noi, pentru a garanta că toată lumea își va găsi preferata.
Ciuperci umplute cu bacon la grătar
Ingrediente
- câteva ciuperci champignon
- cremă de brânză natur
- câteva felii de bacon
Mod de preparare
Îndepărtăm picioarele ciupercilor și curățăm pălăriile. Umplem apoi ciupercile cu crema de brânză, le învelim în câte o felie de bacon, le punem pe țepușe, apoi le prăjim pe grătar.
Ciuperci grill cu mărar și usturoi
Ingrediente
- câteva ciuperci champignon mai mici
- unt topit
- jumătate de linguriță mărar tocat
- jumătate de linguriță sare cu usturoi
Mod de preparare
Curățăm ciupercile și le punem pe țepușe, apoi le ungem cu untul topit și presărăm deasupra mărarul tocat și sarea cu usturoi. Le prăjim pe grătar, întorcându-le continuu.
Ciuperci grill cu usturoi și oțet balsamic
Ingrediente
- câteva ciuperci champignon
- 2 linguri oțet balsamic
- 1 lingură sos de soia
- 3 căței de usturoi
- jumătate de linguriță cimbrișor
Mod de preparare
Curățăm ciupercile și le tăiem în felii groase.
Pentru marinadă, amestecăm oțetul balsamic, sosul de soia, usturoiul mărunțit și cimbrișorul.
Punem feliile de ciuperci în marinadă și le lăsăm să stea aprox. jumătate de oră, apoi le punem pe țepușe și le prăjim pe grătar, întorcându-le la fiecare 2-3 minute.