Sunt atâtea variante de ciuperci umplute, însă cea mai nouă rețetă a noastră dovedește încă o dată că întotdeauna putem prepara felurile noastre preferate într-un fel mai incitant.
Ingrediente
- 6 ciuperci champignon mari
- 3 felii de bacon afumat
- 2 căței de usturoi
- 1 roșie
- 100 g cașcaval
- 3 ouă
- o legătură de mărar proaspăt
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Îndepărtăm picioarele ciupercilor spălate și ușor sărate, și precoacem pălăriile întoarse cu susul în jos într-o tavă la 200°C.
Tăiem mărunt baconul, picioarele ciupercilor și usturoiul și le prăjim în puțin ulei. Tăiem roșiile în cubulețe și le adăugăm și pe ele, apoi punem sare și piper după gust.
Tăiem cașcavalul și îl adăugăm în tigaie. Când s-a topit, luăm tigaia de pe foc, adăugăm mărarul tocat și amestecăm bine cu o lingură.
Scurgem pălăriile ciupercilor și le înțepăm în câteva locuri. Le umplem cu amestecul condimentat, presărăm cașcaval ras deasupra și coacem în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15-18 minute, până când sunt gata, după care le servim cât încă sunt calde.