Condimentează-ți diminețile cu o cremă pentru sandviș, sănătoasă și fără carne, care este o alternativă excelentă la versiunile cu salam, șuncă și brânză! Crema de ciuperci de casă pe pâine prăjită sau pe chifle proaspete este alegerea perfectă pentru brunch, gustarea de după-masă sau pentru cină. Totodată, poate fi servită ca un antreu special, gustos și hrănitor pentru masa festivă din timpul Postului Mare.
Ingrediente:
- 400 g ciuperci champignon brune sau albe
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri unt
- pătrunjel, sare, piper după gust
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Tăiem mărunt ceapa și usturoiul, apoi călim într-o tigaie, în unt topit. Curățăm ciupercile, dăm pe răzătoare și adaugăm la ceapa călită în unt. Condimentăm cu sare și piper, le amestecăm constant până când fâșiile de ciuperci lasă zeamă. Scoatem amestecul într-un bol de sticlă, adaugăm pătrunjelul tocat, uleiul de măsline și zeama proaspătă de lămâie. Mixăm totul și întindem pe pâine prăjită sau pe chifle proaspete! Putem servi cu legume, de exemplu cu rucola și roșii.