
Dacă ești în căutarea unei alternative gustoase, cremoase și fără carne al pateului clasic de ficat, această cremă de linte cu ciuperci afumate este alegerea perfectă! Condimentele bogate și ciupercile rumenite îi conferă o aromă profundă care o va transforma garantat într-o gustare preferată.
Ingrediente:
- 200 g linte roșie uscată
- 200 g ciuperci champignon
- 3 linguri de ulei de nucă de cocos
- 1 căpățână de ceapă roșie (130 g/căpățână)
- 4 căței de usturoi
- 2 lingurițe de cimbrișor măcinat
- 2 lingurițe de paprika afumată
- 1 lingură amidon
- 2 linguri de sos de soia închis la culoare
- piper după gust
Mod de preparare:
Se fierbe lintea în cantitate dublă de apă până se înmoaie. Se strecoară și se lasă deoparte.
Ciupercile se taie în felii semi subțiri și se rumenesc în ulei de cocos împreună cu ceapa tocată mărunt, usturoiul feliat și cimbrul măcinat.
Când totul este bine rumenit, se adaugă paprika afumată, amidonul, sosul de soia și piperul.
Se pune tot amestecul într-un blender împreună cu lintea fiartă și se mixează până devine cremos. Dacă doriți o consistență și mai mătăsoasă, o puteți strecura printr-o sită.
Puneți crema de linte finită într-un recipient etanș și păstrați-o în frigider.
După ce s-a răcit complet, o puteți întinde pe pâine, pâine prăjită sau chiar legume.
Sănătoasă, sățioasă și plină de savoare!
Poftă bună!
