Legumele de sezon de toamnă pot fi asortate perfect cu ciuperci. Vă arătăm o rețetă cu vinete și una cu porumb, care sunt ușor și rapid de preparat, sănătoase și delicioase!
Tocăniță de ciuperci cu vinete
Ingrediente
- 1 vinetă
- 300 de grame de ciuperci pleurotus sau champignon
- 1 ceapă
- 1 cap de usturoi
- 200 ml smântână (poate fi vegetală)
- jumătate de lingură de făină
- sare, piper, măghiran după gust
- ulei de măsline
Mod de preparare
Tăiem ceapa în bucăți mici, prăjim în puțin ulei de măsline, apoi adăugăm usturoiul tocat. Vinetele se curăță de coajă, se taie ciupercile, se amestecă totul în amestecul de ceapa-usturoi, și se prăjesc puțin împreună. Se condimentează cu sare, piper și măghiran, se toarnă puțină apă, și se fierbe până când este gata. Într-un castron separat, amestecăm făina cu smântâna până se omogenizează, o turnăm peste tocăniță și o fierbem câteva minute. Se servește cu orez, paste sau bulgur.
Penne cu ciuperci și porumb, preparat în wok
Ingrediente
- 30 dkg paste penne
- 30 dkg de champignon
- 30 dkg de porumb
- 2 roșii
- jumătate de pahar de suc de roșii de casă
- 1 pahar mic de smântână
- 10 dkg brânză rasă
- puțin ulei de măsline
- sare, piper, oregano, busuioc, pătrunjel după gust
Mod de preparare
Tăiem ciupercile și roșiile. Fierbem pastele penne în apă cu sare, le scurgem și le clătim. Luăm o oală wok mai mare, o ungem cu puțin ulei de măsline, adăugăm ciupercile, roșiile, porumbul, turnăm sucul de roșii, apoi condimentăm. Se călește rapid sub capac. Se adaugă smântâna, se amestecă, apoi se ia de pe foc și se amestecă pastele. Se presară deasupra brânza rasă și pătrunjelul, se încălzește la foc mic și se servește.