Micul dejun englezesc e o mâncare tradițională cu o istorie lungă, care, deși pare complexă la prima vedere, se poate prepara în câteva minute. Chiar dacă nu o pregătim în diminețile din timpul săptămânii, când suntem pe fugă, poate fi o alegere perfectă pentru un mic dejun de weekend, când toată familia se așază la masă.
Ingrediente
- 1-2 felii de pâine
- 3-4 ciuperci champignon
- o conservă de fasole (cu roșii sau doar fiartă)
- 1-2 ouă
- 1 roșie mare
- 2 cârnați englezești (sau de orice fel)
- 2 felii de bacon
- 2 linguri de unt
- sare, piper
Mod de preparare
Preîncălzim cuptorul la 220°C.
Într-o tigaie, prăjim cârnații pe fiecare parte, timp de aproximativ 5 minute, după care îi punem într-un vas pentru cuptor. Tăiem puțin roșia în partea de jos, o punem lângă cârnați și punem vasul în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. După 10 minute, închidem cuptorul, dar nu scoatem vasul, să nu se răcească cârnații și roșia.
Curățăm și feliem ciupercile, sau le putem lăsa și întregi, dacă sunt mai mici. Topim jumătate din unt în tigaie și prăjim ciupercile și bacon-ul timp de câteva minute. Când ciupercile devin moi și bacon-ul crocant, le transferăm în vasul din cuptor pentru a le ține calde până la servire.
Încălzim conserva de fasole într-o cratiță, amestecând continuu.
La final, pregătim ochiurile, prăjim pâinea și o ungem cu untul rămas.
Servim toată mâncarea aranjată estetic pe o farfurie, și condimentăm după gust.