Un preparat englezesc care nu poate lipsi din meniul de Crăciun, mușchiul de vită Wellington este deosebit și delicios, iar acum v-am adus rețeta, așa cum o pregătim noi.
Ingrediente
- 1 kg mușchi de vită
- 250 g ciuperci champignon
- 10 – 12 felii subțiri de șuncă afumată de calitate
- 500 g aluat foietaj cu unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 50 g unt
- 1 legătură cimbrișor proaspăt (sau 1 lingură cimbrișor uscat)
- 1 ou
- făină
- sare, piper
- 2 linguri muștar
Mod de preparare
Pregătim carnea, tăiem membranele și părțile care nu sunt uniforme, pentru a obține o formă cilindrică, după care o condimentăm cu sare și piper.
Încingem uleiul de măsline într-o tigaie destul de mare pentru a încăpea carnea. Rumenim mușchiul la foc mediu pe toate părțile (îl prăjim aprox. 2-3 minute pe fiecare parte și pe margini). După prăjire, vom obține un strat frumos, maroniu pe toate părțile, iar sucul cărnii nu va curge pe aluat.
Cu ajutorul unei pensule, ungem carnea cu muștar pe fiecare parte.
Trecem ciupercile pe răzătoarea mare, și le punem într-o tigaie cu puțin unt și ulei de măsline, după care punem sare, piper și cimbrișor, și le rumenim până se evaporă apa pe care o lasă, și lăsăm totul să se răcească.
Punem folie pe un tocător, astfel încât să fie mai mare pe toate părțile și așezăm feliile de șuncă în formă dreptunghiulară astfel încât să fie suprapuse. Întindem pasta de ciuperci peste șuncă, după care punem carnea pe mijloc, și împăturim totul cu ajutorul foliei. Strângem bine folia, și punem carnea la frigider pentru cel puțin jumătate de oră, sau chiar o zi întreagă.
După ce scoatem carnea din frigider, pregătim aluatul, și îl întindem bine pe o suprafață de lucru presărată cu făină, pentru a acoperi bine carnea. Așezăm mușchiul învelit în șuncă în mijloc, batem oul și ungem cu el aluatul. Împăturim aluatul, și fixăm capetele.
Punem mușchiul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, crestăm aluatul cu grijă, îl ungem cu ou de jur împrejur, după care îl dăm la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 25 de minute.
Când e gata, îl scoatem din cuptor, lăsăm circa 10 minute să se răcească, după care îl servim cu ciuperci condimentate și rumenite, tăiate felii.