Mușchiulețul este pregătit din partea moale și delicată din spatele mușchiului de porc, numit și file de porc. Este considerată cea mai valoroasă dintre cărnurile de porc, similar cu felul în care cea mai delicioasă parte a vitei este, de asemenea, mușchiulețul. De obicei se servește simplu, prăjit, cu cartofi, legume la grătar și varză murată. Îl recomandăm acum ca meniu festiv cu umplutură, iar pentru garnitură aducem o tocăniță minunată de ciuperci.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci pleutorus
- 1.6 kg mușchiuleț
- 0.6 kg ficat de rață
- 0.5 kg slănină cărnoasă feliată subțire
- 2 bucăți de ceapă
- 2 bucăți de ardei
- 2 bucăți de roșii
- ulei
- zeamă de oase
- făină
- boia de ardei măcinat
- piper măcinat
- sare
Tocăm mărunt legumele pentru umplutură: începem să prăjim ceapa și ardeiul în ulei, adăugăm roșiile tăiate cubulețe, asezonăm cu sare și piper și amestecăm. Se adaugă ficatul tocat mărunt, se presară ardei roșu și se îngroașă cu făina.
Punem ceapa, ardeii și roșiile să se aburească în ulei. Tăiem ciupercile pleutorus în fâșii, le amestecăm cu legumele, adăugăm boia de ardei, turnăm puțină apă, amestecăm și adăugăm și piperul.
Se bat feliile de mușchi, se condimentează cu sare și piper. Se pune umplutura cu lingura, se rulează, se învelește în bacon și se frige pe grătar pe ambele părți. Se îngroașă tocănița de ciuperci cu puțină făină și se fierbe până se înmoaie. Servim cu ierburi proaspete.