Am adus un nou favorit pentru toți iubitorii de ciuperci: în acest preparat cremos și suculent, protagoniștii noștri sunt ciupercile champignon și pleurotus, iar crema cu vin și smântână completează aromele în mod divin.
Ingrediente
- 500 g paste fettuccine
- 50 ml ulei de măsline
- 600 g ciuperci (champignon și pleurotus)
- 2 cepe galbene
- 2 căței de usturoi
- 50 ml vin alb sec
- 100–150 ml smântână de gătit
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 100 g cașcaval
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Gătim pastele în apă sărată clocotită cu două minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj.
Într-o tigaie încinsă, prăjim ciupercile, ceapa tăiată mărunt și usturoiul feliat în puțin ulei de măsline. Când ciupercile s-au rumenit, adăugăm sare și piper și puțin vin alb sec, pe care îl lăsăm să se evapore complet. Când e gata, amestecăm pastele cu ceapa și ciupercile prăjite și adăugăm câteva linguri din apa în care au fiert pastele și puțină smântână.
Fierbem pastele cu ciuperci și smântână împreună pentru 1-2 minute, apoi le luăm de pe foc și le presărăm generos cu cașcaval ras. Amestecăm totul pentru a obține o textură cremoasă și suculentă!
Presărăm generos cu mai mult cașcaval și piper proaspăt măcinat, adăugăm câteva picături de ulei de măsline, presărăm cu pătrunjel verde tocat fin și servim imediat.