
Dacă ești în căutarea unui preparat gustos și consistent, această variantă de penne cu ciuperci este alegerea perfectă! Straturile de ciuperci sote în sos de roșii condimentat, de smântână cremoasă și de brânză prăjită crocantă, fac o combinație irezistibilă.
Ingrediente:
- 4 linguri de ulei de gătit
- 2 capete de ceapă (130 g/cap)
- 3 căței de usturoi
- 2 roșii (120 g/fiecare)
- 2 linguri de pastă de roșii concentrate
- 1 lingură de cremă de gogoșari
- 1 linguriță de paprika măcinată
- 2 lingurițe de chimen
- sare, piper după gust
- 600 g de ciuperci champignon
- 200 ml de vin roșu
- 200 ml de apă
- 400 g de penne
- 300 g de smântână
- 120 g de parmezan sau mozzarella
Mod de preparare:
Se încinge uleiul și se prăjește ceapa tocată mărunt, cu usturoiul pisat și roșiile tăiate cubulețe.
Se adaugă pasta de roșii concentrate, crema de gogoșari, condimentele, sare și piper, apoi se adaugă ciupercile tăiate felii și se prăjesc timp de 10-12 minute.
Se adaugă vinul și se fierbe la foc mediu timp de 6-7 minute pentru a evapora alcoolul. Se adaugă apoi apa și se fierbe încă 20 de minute.
Între timp, se pun pastele penne în apă sărată clocotită până când sunt al dente, apoi se scurg.
Se mixează pastele fierte cu amestecul preparat cu ciuperci și se pune totul într-o tavă mare.
Se unge deasupra cu smântână și se presară generos cu parmezan sau mozzarella.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute, până capătă o culoare aurie.
Servind proaspăt este cel mai delicios!
Poftă bună!
