Fie că e vorba despre o întâlnire cu prietenii sau o cină atipică în familie, o pizza de casă savuroasă cu ciuperci e mereu o alegere bună!
Ingrediente
- 500 g făină
- 150 ml apă
- puțin zahăr
- 30 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță de sare
- 800 g sos de roșii
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- busuioc uscat, tocat, după gust
- 300 g ciuperci champignon
- 250 g mozzarella
Mod de preparare
Blat:
Amestecăm drojdia cu zahărul și apa călduță pentru a se activa. Punem făina într-un bol, adăugăm sarea, uleiul de măsline și drojdia activată. Amestecăm bine aluatul, îl frământăm timp de câteva minute, apoi îl lăsăm la dospit pentru aprox. 30-40 de minute.
Sos:
Punem sosul de roșii într-un bol și îl asezonăm după gust.
Când aluatul a crescut, îl întindem pe o suprafață înfăinată după forma tăvii. Tapetăm tava cu hârtie de copt sau o ungem cu ulei, după care așezăm aluatul în tavă. Punem peste aluat sosul de roșii, după care presărăm cu ciuperci feliate și mozzarella rasă.
Coacem pizza în cuptorul preîncălzit la 200-220°C pentru aproximativ 15-20 minute.
Servim pizza tăiată felii.