Nu numai ciupercile, ci și lintea roșie sunt adevărate superalimente. Conține acizi grași esențiali, cum ar fi acidul omega-6, este bogat în antioxidanți și, datorită carbohidraților săi cu absorbție lentă, vă satisface fără a crește brusc nivelul zahărului din sânge. Această rețetă fără carne este, prin urmare, nu numai o masă consistentă într-un singur vas, ci se poate integra și în diferite diete și regimuri alimentare speciale.
Ingrediente:
- 8 capete de ciuperci maro
- 4 morcovi
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 40 g linte roșie
- 4 lingurițe de pastă de tomate
- jumătate de linguriță de chimen măcinat
- fulgi de ardei iute, sare, piper după gust
- ulei
Mod de preparare:
Tocăm ceapa mărunt și o călim în ulei până devine sticloasă, o sărăm. Adăugăm usturoiul zdrobit și chimenul măcinat, amestecăm, călim puțin, apoi adăugăm morcovii tăiați bucăți. Cu puțină apă, le fierbem sub capac până când morcovii sunt aproape moi. Tăiem ciupercile felii, le amestecăm cu morcovii, le condimentăm cu piper și ardei iute și le fierbem câteva minute sub capac până când se înmoaie puțin. Apoi adăugăm lintea și pasta de tomate în vas. Amestecăm, dacă este necesar, adăugăm atât de multă apă încât să le acopere și fierbem tot ragoutul sub capac timp de 20-25 de minute. Din cantitățile de mai sus rezultă aproximativ patru porții de ragout. Ca garnitură putem servi paste, orez.