O gustare revigorantă și delicioasă perfectă pentru serile calde de vară sau drept aperitiv la petrecerile în aer liber cu cei dragi, această salată de ciuperci cu maioneză va fi cu siguranță vedeta mesei.
Ingrediente
- 500 g ciuperci champignon proaspete
- 1 ceapă mare
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1+½ linguriță de sare de mare
- ½ linguriță de piper măcinat
- 4 linguri de maioneză
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 1 linguriță de amestec de legume pentru supe
Mod de preparare
Curățăm ciupercile și le tăiem în cubulețe mici pentru a se găti mai repede. Tocăm mărunt ceapa și pătrunjelul.
Încălzim uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie mare și călim ceapa. Asezonăm cu o jumătate de linguriță de sare de mare și o sotăm la foc mediu timp de aproximativ un minut.
Adăugăm ciupercile tocate, amestecăm ușor și lăsăm ciupercile să se înmoaie timp de aproximativ trei minute sub capac.
Condimentăm cu o linguriță de sare de mare, o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat și gătim la foc mediu timp de aproximativ cinci minute fără capac.
Transferăm ciupercile sotate într-un bol și le lăsăm să se răcească.
Adăugăm două linguri de pătrunjel și patru linguri de maioneză și amestecăm ușor pentru a încorpora toate ingredientele. Putem pune mai multă sare sau amestec de legume dacă este necesar.
Punem salata la frigider timp de 15 minute pentru a armoniza aromele, apoi o putem servi drept garnitură sau aperitiv cu pâine proaspătă și roșii.