Când sosește vara și căldura începe să devină insuportabilă, nu prea ne e poftă de mâncare grea. Preferăm să ne răcorim cu fructe și legume proaspete, de sezon, care se prepară rapid, fără a fi nevoie să petrecem un timp îndelungat în bucătăria caldă, pe timp de caniculă.
Acum vă aducem o rețetă cu ciuperci perfectă pentru zilele de vară, potrivită nu doar pentru mesele în familie, ci și pentru o petrecere în grădină.
Ingrediente
- 450 g ciuperci champignon mici
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 căței de usturoi
- 2 pumni de rucola
- 2 felii de lămâie
- sare și piper
Mod de preparare
Încălzim uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adăugăm ciupercile și le gătim timp de 10-12 minute, amestecând din când în când, până când marginile încep să devină aurii, apoi adăugăm usturoiul și asezonăm cu sare și piper.
Le sotăm timp de aproximativ un minut, până când usturoiul devine fragrant.
Luăm tigaia de pe foc și lăsăm ciupercile să se răcească timp de câteva minute.
Adăugăm rucola și amestecăm totul astfel încât amestecul de usturoi și ulei de măsline să acopere totul și servim imediat. Stropim sucul de la câteva felii de lămâie pentru un plus de savoare.