Pregătește un sendviș care-ți lasă gura apă, în care aroma specială a ciupercilor pleurotus creează o combinație armonioasă cu crema delicioasă de avocado.
Ingrediente
- 300 g ciuperci pleurotus
- 1 avocado copt
- 1-2 căței de usturoi
- 100 g unt
- sare, piper
- puțină apă
- 1 lime
Mod de preparare
Curățăm și tăiem ciupercile, și mărunțim usturoiul.
Punem untul topit într-o tigaie, prăjim puțin ciupercile, după care adăugăm sare și piper după gust. Punem puțină apă pentru ca ciupercile să se înmoaie.
Tăiem avocadoul în două, scoatem sâmburele, iar carnea o scoatem cu ajutorul unei linguri. Îl facem piure într-un bol, adăugăm suc de lime, usturoi, sare și piper, și îl amestecăm până obținem o consistență cremoasă.
Punem cremă de avocado pe pâine prăjită, peste care vin ciupercile prăjite, asezonăm după gust și servim sendvișul.