Este una dintre cele mai simple supe, și totuși nu o preparăm destul de des. Cu această rețetă, acest lucru se va schimba!
Ingrediente pentru 3 porții:
- 500 g ciuperci champignon
- 200 g unt
- 1 ceapă roșie medie
- 2 prafuri de sare
- 1 vârf mare de cuțit de piper alb măcinat
- 100 ml frișcă lichidă (30-32%)
Pentru decor:
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
- Spălăm bine ciupercile și le tăiem în cuburi.
- Topim untul și călim ceapa tăiată cubulețe în el.
- Adăugăm ciupercile peste ceapă, lăsând doar câteva bucăți deoparte pe care vrem să le punem în supă.
- Turnăm destulă apă peste ceapă și ciuperci să le acopere pe jumătate.
- Punem sare și piper după gust.
- Fierbem ciupercile până devin moi, le mixăm într-un blender și adăugăm frișca. După aceea, punem supa înapoi la foc până dă în clocot, după care o luăm de pe foc. În caz de nevoie, mai putem adăuga lapte, sare sau piper.
- Rumenim un pic bucățile de ciuperci rămase fără grăsime, tăiem pătrunjelul și le punem peste supă la servire.