Azi, de Ziua Mondială a Veganilor, v-am pregătit o rețetă savuroasă de supă cremă de ciuperci vegană.
Ingrediente (pentru 4 porții)
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 5-6 crengi de cimbrișor
- sare și piper după gust
- 600 ml apă
- 2 linguri ulei
- nuci pentru decor
Mod de preparare
Tăiem ceapa cubulețe și o călim într-o oală cu 2 linguri de ulei până când devine translucidă. Adăugăm apoi usturoiul pisat și ciupercile și le prăjim la foc mare, amestecând continuu.
După ce s-au rumenit, adăugăm apa, sare și piper după gust, cimbrișorul și fierbem sub capac timp de 10-15 minute.
Când supa este gata, o pasăm cu un mixer vertical până devine cremoasă.
Se servește cu nuci, smântână și ciuperci prăjite.