Acest fel de mâncare este infirmarea perfectă a afirmațiilor conform cărora carnea este un ingredient obligatoriu la tocanele cu tarhon. În mâncarea vegetariană pregătită din ciuperci champignon brune și completată cu multe legume gustoase se prezintă adevăratele arome ardelene. O puteți pregăti pentru prânz sau chiar pentru cină.
Ingrediente
- 150 dkg champignon brun
- 2 cepe
- ½ dl de ulei
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de boia ardei roșu măcinat
- tarhon
- chimion măcinat
- sare
- piper
- ierburi după gust
Pentru găluște:
- 1 ou
- 3-4 dkg de unt
- făină
- sare
Se călește ceapa tăiată mărunt în ulei încins, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt și puțină apă. Se fierbe la abur împreună cu condimentele, cu legumele și ciupercile tăiate cuburi. Se toarnă apă, se adaugă tarhonul tocat mărunt și se fierbe. Pentru găluște, amestecăm ingredientele într-un castron, adăugăm făină la nevoie, tăiem găluștele cu lingura și le fierbem în supa fierbinte. Când servim, presarăm supa cu ierburi proaspete, de exemplu leuștean sau pătrunjel. Putem adăuga și smântână.